joi, 22 noiembrie 2012

Respect, in memoriam, Serban Ionescu!

serban ionescu

Condoleante familiei actorului Serban Ionescu! Specialistii de la Spitalul Floreasca au anuntat decesul maestrului in urma cu putine minute.

"Serban Ionescu a fost internat marti in spital. Altceva nu putem spune, intrucat doamna care il insoteste are o procura prin care solicita sa nu fie furnizate date despre starea pacientului", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, medicul Bogdan Oprita.

Serban Ionescu are o insuficienta respiratorie cauzata de boala de care sufera, a declarat pentru Agerpres prof. dr. Ioana Grintescu, sefa Clinicii de Terapie Intensiva. Ea a precizat ca functiile vitale sunt sustinute prin manevre de Terapie Intensiva.

Actorul Serban Ionescu a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenta Elias din 18 septembrie pana in 2 octombrie, pentru a fi supus unei proceduri chirurgicale necesare in vederea asigurarii unei alimentatii complete: "Aceasta procedura era necesara si continua protocolul de monitorizare in cadrul suferintei neurologice (scleroza laterala amiotrofica)", declara atunci conducerea Spitalului Elias.

Potrivit sursei citate, pe perioada spitalizarii, Serban Ionescu a fost constient, nu a prezentat tulburari respiratorii si nici nu a necesitat alt tip de ingrijire medicala, astfel ca pe 2 octombrie actorul a fost externat.

La jumatatea lunii august, Serban Ionescu, diagnosticat initial cu borelioza, in urma cu un an, s-a intors in Romania de la clinica din Germania in care a fost ingrijit si unde a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica. Avocatul lui Serban Ionescu declara atunci ca boala de care sufera artistul este incurabila: "Vorbeste, rade, discuta, insa are probleme locomotorii, cauzate de boala sa. A fost la patru clinici in Germania si a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica. Boala este incurabila, nu exista un tratament (care sa duca la vindecare, n.red.)", preciza atunci avocatul Catalin Dancu.

Catalin Dancu: "Serban Ionescu si-a facut testamentul! Magda Catone o sa aiba o surpriza de proportii"

Actor al Teatrului National din Bucuresti, Serban Ionescu s-a nascut pe 23 septembrie 1950, in Corabia. Pe langa spectacolele sale de teatru, Serban Ionescu a jucat si in filme, precum "Umilinta" de Catalin Apostol (2011), "Website Story" de Dan Chisu (2010) si "Dincolo de America" de Marius Th. Barna (2008).
O mica istorie a rolurilor jucate de marele actor se poate consulta si pe http://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98erban_Ionescu
Într-un interviu acordat cu ceva timp în urmă, marele actor susţinea că se teme de moarte. Şerban Ionescu a spus că o dată pe zi îi vin gânduri negre, că s-ar putea să nu mai prindă ziua de mâine, explicând că se poate întâmpla oricând un accident, din cauza complicaţiilor bolii. "Moartea e un accident pe care îl aşteptăm din prima zi de când ne naştem", a spus acesta. sursa: Şerban Ionescu a murit - Vedete de la noi | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu