căutare personalizată

joi, 22 noiembrie 2012

Respect, in memoriam, Serban Ionescu!

serban ionescu

Condoleante familiei actorului Serban Ionescu! Specialistii de la Spitalul Floreasca au anuntat decesul maestrului in urma cu putine minute.

"Serban Ionescu a fost internat marti in spital. Altceva nu putem spune, intrucat doamna care il insoteste are o procura prin care solicita sa nu fie furnizate date despre starea pacientului", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, medicul Bogdan Oprita.

Serban Ionescu are o insuficienta respiratorie cauzata de boala de care sufera, a declarat pentru Agerpres prof. dr. Ioana Grintescu, sefa Clinicii de Terapie Intensiva. Ea a precizat ca functiile vitale sunt sustinute prin manevre de Terapie Intensiva.

Actorul Serban Ionescu a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenta Elias din 18 septembrie pana in 2 octombrie, pentru a fi supus unei proceduri chirurgicale necesare in vederea asigurarii unei alimentatii complete: "Aceasta procedura era necesara si continua protocolul de monitorizare in cadrul suferintei neurologice (scleroza laterala amiotrofica)", declara atunci conducerea Spitalului Elias.

Potrivit sursei citate, pe perioada spitalizarii, Serban Ionescu a fost constient, nu a prezentat tulburari respiratorii si nici nu a necesitat alt tip de ingrijire medicala, astfel ca pe 2 octombrie actorul a fost externat.

La jumatatea lunii august, Serban Ionescu, diagnosticat initial cu borelioza, in urma cu un an, s-a intors in Romania de la clinica din Germania in care a fost ingrijit si unde a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica. Avocatul lui Serban Ionescu declara atunci ca boala de care sufera artistul este incurabila: "Vorbeste, rade, discuta, insa are probleme locomotorii, cauzate de boala sa. A fost la patru clinici in Germania si a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica. Boala este incurabila, nu exista un tratament (care sa duca la vindecare, n.red.)", preciza atunci avocatul Catalin Dancu.

Catalin Dancu: "Serban Ionescu si-a facut testamentul! Magda Catone o sa aiba o surpriza de proportii"

Actor al Teatrului National din Bucuresti, Serban Ionescu s-a nascut pe 23 septembrie 1950, in Corabia. Pe langa spectacolele sale de teatru, Serban Ionescu a jucat si in filme, precum "Umilinta" de Catalin Apostol (2011), "Website Story" de Dan Chisu (2010) si "Dincolo de America" de Marius Th. Barna (2008).
O mica istorie a rolurilor jucate de marele actor se poate consulta si pe http://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98erban_Ionescu
Într-un interviu acordat cu ceva timp în urmă, marele actor susţinea că se teme de moarte. Şerban Ionescu a spus că o dată pe zi îi vin gânduri negre, că s-ar putea să nu mai prindă ziua de mâine, explicând că se poate întâmpla oricând un accident, din cauza complicaţiilor bolii. "Moartea e un accident pe care îl aşteptăm din prima zi de când ne naştem", a spus acesta. sursa: Şerban Ionescu a murit - Vedete de la noi | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu