duminică, 25 ianuarie 2009

Guvern mondial?


Avem nevoie de un guvern mondial?

Ideea unei noi guvernari mondiale nu e de ieri. Nu mai mira pe nimeni ca exista opinii care sustin aceasta idee.Se pare ca vremurile ii sustin pe cei care , deja , sunt adeptii acesteia.

Insa, odata cu criza financiara, o criza care ne-a demonstrat din plin ca suntem globalizati , bine de tot , odata cu criza, spuneam, a inceput sa se vehiculeze tot mai mult necesitatea unui asa numit guvern unic.

Daca va mai amintiti, in ziua in care au fost prezentate rezultatele alegerilor din Statele Unite in urma carora Barack Obama a devenit presedinte, s-a spus despre el nici mai mult nici mai putin ca este un “presedinte global” si ca lumea avea nevoie de el pentru a iesi din criza.Deja se lucreaza pe fata!

In zilele din urma , fostul premier britanic , pe numele sau Tony Blair , reitera ideea ca ceea ce ne lipseste acum este tocmai aceast guvern mondial. Argumentul? Avem o criza mondiala, rezulta ca e nevoie si de o guvernare mondiala.

Argumente se pot aduce multe. Si in favoarea acestei teze, si impotriva ei.

Lasand deoparte opiniile unor oameni aflati la nivel inalt, despre care deseori se spune ca fac parte din tot felul de societati secrete, cum vi se pare ideea ca ar putea exista un singur organ de conducere al lumii?

De ce ar fi nevoie de un guvern mondial? Vi se pare ca argumentul lui Blair este suficient de puternic? Cum ar schimba lumea o astfel de guvernare? Ar fi mai bine? Ar fi mai rau?

Care ar fi comportamentul si/sau reactia ta intr-un astfel de caz?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu