căutare personalizată

luni, 6 septembrie 2010

Iisus, Shell si Tweety

Ce legatura este intre cele trei substantive proprii? Ce legatura are intemeietorul crestinismului, simbolul bunatatii si al iubirii de aproape, cu o companie petroliera si o pasare galbena rupta din desenele animate? Desi pare greu de crezut, una foarte stransa, una foarte apropiata, cel putin in spatiu...

Toate cele trei "personaje" sunt agatate de oglinda retrovizoare a automobilului condus de o duduie. Care - iart-o, Doamne, ca nu prea stie ce face! - nu sesizeaza nimic nelalocul lui. Daca, acum 2010 ani, Iisus era rastignit intre doi raufacatori, iata-L, acum, rastignit intre un deodorant de masina si un canar de plus. Nu se stie caruia dintre cei doi "insotitori" ii va spune ca va pasi impreuna cu El pe poarta Raiului dar, la cum demareaza duduia, se pare ca si ea ar fi o candidata... serioasa.

Dincolo de grotescul alaturarii, dincolo de infioratoarea lipsa de bun-simt, dincolo de indignarea sau mila pe care ti-o starneste fata asta, uitandu-te la ea, parca ai vedea-o numai buna pentru rolul principal dintr-un banc foarte bun...

Cica o domnisoara aflata la volanul automobilului propriu statea la semafor. Ca din pamant, in dreptul geamului lasat pe jumatate, ii apare un copil al strazii care ii cere o tigara. Draguta din fire, amabila si generoasa, domnisoara ia pachetul de tigarete "pai", scoate una si i-o intinde copilului strazii. Semaforul arata verde asa ca domnisoara pleaca. La urmatoarea intersectie, iar rosu la semafor. Opreste. Nu trec doua secunde ca, in dreptul geamului, apare acelasi copil al strazii, cu aceeasi rugaminte. Ii mai da o tigareta si, cand se face verde, tipa pleaca mai departe. La urmatoarea intersectie, iar rosu, iar oprire. Din nou, pustiul apare la geam si ii cere o tigara. Din ce in ce mai mirata, tipa ii intinde tigareta si, cand se face verde, demareaza. La urmatorul semafor, tot pe rosu, micul... print al strazii apare din nou si ii zice: "Tantiii, hai mai da-mi o tigara! Si, daca-mi dai si zece lei, iti arat si pe unde sa iesi din sensul giratoriu..."

Un comentariu:

 1. Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
  Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
  Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Multumesc,Cu stima Vlad!

  RăspundețiȘtergere