căutare personalizată

joi, 22 decembrie 2011

Decalogul (cele 10 porunci) de la Exod 20 citire

Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte, şi a zis:
2"Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos din ţara Egiptului, din casa robiei.
3Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.
4Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul.
5Să nu te închini înaintea lor, şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,
6şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele.
7Să nu iei în deşert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui.
8Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti.
9Să lucrezi şase zile, şi să-ţi faci lucrul tău.
10Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta.
11Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea, şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o.
12Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara, pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău.
13Să nu ucizi.
14Să nu preacurveşti.
15Să nu furi.
16Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău.
17Să nu pofteşti casa aproapelui tău; să nu pofteşti nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tău. 

Ca tegorig ca aceasta nu se contrazice cu Legea lui Hristos, prezentata de Pavel (ton nomon tou Christo) Inspirat fiind de Onorabilul Oreste (codulluioreste.blogspot.com) si folosind ca sursa proiectul Marelui Lucian (intercer.net), am decis sa public si eu Cele Zece Porunci sau Decalogul, scrise asa simplu sa le pricepa toti si sa nu existe cale de tocmeala.
Traieste-ti viata in curatie si te vei bucura de un parcurs minunat, iubeste mult si sincer, consuma bio, crede in talentul si potentialul tau, nu in ultimul rand citeste Biblia (Sfanta Scriptura) si viata ta are sa ia o turnura fantastica!
Cu respect, prietenul tau, Constantin Paun!
O Sarbatoare Luminata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu