căutare personalizată

joi, 20 august 2009

sa NU te joci cu mobilul la volan

Pe scurt, vedem cum o soferita adolescenta ucide patru alti oameni, incapatanandu-se sa scrie un SMS la volan. O manevra absolut inconstienta, care, spun statisticile, a dus la o crestere cu 23% a accidentelor mortale!

"Foarte, foarte bun filmuletul. Astfel de campanii sunt necesare pt a deschide cu adevarat ochii soferilor. Felicitari realizatorilor." - scrie Bogdan.

"Ar trebui, ca si autoritatiile noastre sa faca asa ceva. Adolescentii si nu numai trebuie sa cunoasca pericolele." - este de parere Ovidiu B.

Multi dintre tineri nu stiu ca pana si tastarea unui numar scade puterea de concentrare la volan. Statistic, numai in Statele Unite, in 2007, s-au intamplat o mie de accidente din aceasta cauza, in care au fost implicati minori de 16 si 17 ani.

Tot expertii spun ca procentul creste ingrjorator, cu 4% in fiecare an.

Ingrijorator este ca 50% dintre soferii intre 18 si 24 de ani au admis ca scriu SMS-uri in timp ce se afla la volan. Nici adultii din State nu stau prea bine: 73% dintre acestia au marturisit ca vorbesc la tefefon in timp ce conduc, arata unul dintre ultimele studii publicate de companiile de asigurari.

In ceea ce priveste tara noastra, numai in primele luni ale lui 2009, au fost date 13.132 de sanctiuni pentru folosirea mobilului in timpul condusului.

Moni

Foarte bun filmuletul, bine realizat, eu cinsider insa ca nu este destul de dur si lumea il vede ca pe un simplu film nu ceva ce este posibil, nu trezeste sentimente atata de puternice incat sa afecteze un tanar care este obisnuit cu astfel de imagini care le poate urmarii in diferite filme.
Am gasit in schimb o campanie mult mai violenta mai socanta si care poate trezi oamenii la realitate.
Principalele cauze ale acestor evenimente rutiere au fost traversarea neregulamentară a pietonilor, neacordarea priorităţii şi neadaptarea vitezei autoturismului.Antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu