luni, 21 februarie 2011

Narcis Iustin Ianau un contratenor exceptional care a uimit juriul si publicul


Narcis Iustin Ianau este un baiat de 15 ani din Bacau. El a venit la emisiunea Romanii au talent pentru ca mama lui sa-l vada cantand la scena deschisa si sa arate lumii ce voce are.

Narcis Iustin Ianau nu a luat niciodata lectii de canto si a uimit atat juriul cat si publicul cu vocea sa, extrem de inalta, de contratenor.

Andra l-a aplaudat ridicandu-se in picioare si i-a spus: “Ne-ai socat intr-un mod extrem de placut. Canti minunat!”. Primind cei trei de DA, Iustin a mers mai departe.(sursa protv)

Narcis Iustin Ianău, a cântat pentru prima oară, la cinci ani, în corul bisericii. O aştepta acolo pe mătuşa lui, Elena, care era la repetiţii, şi, auzind corul, a început să cânte şi el. Dascălul şi-a dat seama că are o voce excepţională, l-a luat la cor, dar l-a aşezat cu fetele, în rândul sopranelor. A rămas acolo patru ani, timp în care a cântat îngereşte însă a trebuit să plătească un preţ. Ceilalţi copii râdeau de vocea lui şi râd în continuare. "Râdeau de mine, spuneau că am voce de fată", povesteşte Narcis Iustin Ianău, care nu s-a dat bătut, chiar dacă a trecut prin clipe grele. A stat retras toată copilăria lui, fără prea mulţi prieteni, a fost luat în râs, bătut şi respins de către unii colegi şi a plâns aproape în fiecare zi.
gandulmagazin rss

Până acum trei ani, părinţii lui nu voiau ca el cânte cu vocea asta de fată. După concurs, tatăl lui a mărturisit că se temea că spectatorii o să râdă de Narcis Iustin şi era emoţionat că, în loc să o facă, l-au ovaţionat la scenă deschisă.

Mama plecată în Italia, unde lucrează ca menajeră

Narcis Iustin locuieşte împreună cu tatăl său şi cu fratele mai mic, Marius Cristian, într-o casă din satul Baraţi din judeţul Bacău. Mama lui este plecată de 12 ani în Italia, unde lucrează ca menajeră ca să le poată trimite bani. Tatăl nu mai are serviciu de doi ani pentru că fabrica de bere la care lucra a dat faliment şi îi este greu să îşi găsească de lucru pentru că şi-a pierdut vederea la unul din ochi. "Din păcate, şi fratele, şi mama mea au probleme de vedere, ambii poartă ochelari. Fratele, Marius, va trebui să facă atunci când va împlini vârsta de 18 ani o operaţie la unul dintre ochi la care are probleme mai grave de vedere", spune Narcis Iustin.

Băiatul e convins că a moştenit vocea uimitoare de la părinţi, care obişnuiau să fredoneze prin casă şi, în special, de la mama lui, care le cânta atunci când făcea de mâncare. Şi fratele său cântă, cu voce de bariton, iar Narcis şi-ar dori ca, într-o bună zi să cânte alături de toată familia.

Deşi la "Românii au talent" a impresionat pe toată lumea cu vocea de soprană, Iustin poate cânta şi cu voce de altistă, mezzosoprană, tenor şi bariton. Peste 150.000 de oameni au vizualizat clipul cu Iustin, într-o singură zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu