miercuri, 24 octombrie 2012

Bogomil Shopov tranteste Facebook!


BOGO fondatorul ZeroCrew si membrul Partidului Piratilor, pe numele sau adevarat Bogomil Shopov, a dat de pamant cu toata sarada celor de la Facebok, legata de securitatea si confidentialitatea datelor.


In articolul lui explica, cat este de simplu sa cumperi peste 1 milion de contacte reale ale unor utilizatori de Facebook. Informatia a fost preluata si dezvoltata si de site-ul Bivol.bg care vorbeste despre acest scandal. Bloger-ul a descoperit pagina web gigbucks, de unde a reusit sa cumpere cu doar 5 dolari un tabel Excel cu 1 milion de date ale unor utilizatori de Facebook. Sunt utilizatori din Europa si de peste ocean. Intre ei sunt si cativa prieteni de-ai lui Bogomil, asta fiind proba ca este vorba de persoane care exista in realitate si nu de conturi fictive. Tabelul contine adrese de email, nume si profile pe Facebook, asa cum poate fi observat si in print sceen-ul cu tabelul cumparat de BOGO, ce poate fi vazut aici.

Dupa lansarea acestei stiri ce a scandalizat lumea on-line, site-ul bloggerului Bogomil Shopov a cazut de cateva ori din cauza traficului generat de aceasta informatie.

Bloger-ul BOGO este unul dintre fondatorii Partidului Piratilor. El declarand ziaristilor din tara sa ca deja mai multi angajati ai Facebook l-au contactat. Se crede ca site-ul de pe care a cumparat datele a pornit din Turcia si ca informatiile confidentiale au fost colectate cu ajutorul unor aplicatii pe care utilizatorii de Facebook au dat click fara sa stie ca informatiile lor vor fi vandute. Hacker-ul praghez a vizitat mediul on-line din tara noastra, undeva in 2010, la WorldCamp Romania, cand a lansat si prezentarea

Fuck the Cola, fuck the ţuică,
all we need is ....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu