duminică, 29 aprilie 2012

Asana - Task Management for Teams, ultima tehnica de comunicare (deja face furori)

asana logo

Silicon Valley, acolo unde se da ceasul in tehnologie, e-mail-ul incepe sa fie inlocuit. Cel putin in mediul de lucru pe echipe, mediu in care exista si nevoia de mai multa comunicare intre participantii la un proiect.


E-mail-ul incepe sa fie depasit de noua aplicatie web. Asana este softul menit sa inlocuiasca emailurile si sa te ajute sa comunici mai bine cu echipele din care faci parte. Aplicatia ASANA a devenit extrem de apreciata in randul comunitatii IT din Silicon Valley. Versiunea pentru public a aparut de cateva luni si deja si-a gasit foarte multi adepti. Echipele sau proiectele care solicita maxim 30 de membrii au aplicatia aceasta in mod gratuit.

Dustin Moskovitz, baiatul cu butonul de LIKE la Facebook, este unul din "taticii" aplicatiei, care se pare ca se bucura de succes. Moskovitz a initiat acest start-up impreuna cu Justin Rosenstein. Creatorii spun ca Asana este o aplicatie care imbunatateste productivitatea si este foarte usor de folosit chiar si de persoanele care nu sunt  pasionate de tehnologie.
Asana a fost bine primita, deoarece se conecteaza cu nevoia sau dorinta fiecaruia de a atinge obiectivele si a improspata telurile individuale cat si de echipa. Astfel aplicatia devina o piesa dintr-un joc mult mai mare. Putem spune ca suntem ca facem parte din aceeasi echipa, cea in care obiectivul cel mai important este definirea, modelaresi realizare viitorului comun.
Au creat ASANA pentru ca au crezut, din toata inima, ca cel mai bun mod de a participa la imbunatatirea lumii este sa-i ajute pe altii sa o faca mai eficient. 
Cred ca este importanta, nu doar pentru cei cu misiuni deosebite sau importante, ci si pentru echipele normale, de fapt pentru fiecare din noi misiunea este cea mai importanta. Se pare ca putem ajunge mai rapizi, mai eficienti si mai concentrati tocmai pentru ca astea sunt si obiectivele celor care au realizat aceasta aplicatie. 
Interesant cum Kenny van Zanton  citeaza pe Noah Weiss: "Speed was the killer feature that got everyone on board. Since Foursquare moved over to ASANA, everyone - engineer, designer, bizdev, and in between - has two websites perpetually open: thei inbox and Asana."
Cifrele sunt impresionante, pentru o aplicatie relativ noua, peste 10 milioane de task-uri adaugate din care peste 4 milioane finalizate si se pare ca peste 75% dintre cei care au accesat aplicatia au ramas acolo.

duminică, 22 aprilie 2012

Testul KWML (King, Warrior, Magician, Lover)


Traind ca OM, am ajuns sa ma izbesc, nedorit de tare, de o multime de intrebari, incercand sa inteleg ce se intampla in mntea celei pe care cred ca o iubesc si o vreau alaturi de mine pentru toata viata. Mai mult decat atat am ajuns sa citesc si sa inteleg prin ce trecem atunci cand iubesti cu tot ce ai si poti dar nu esti receptat si recompensat cu aceasi intensitate.Exista din punct de vedere psihologic asa numitele “suflete pereche”? Si daca da, cum iti dai seama ca un anume suflet este tocmai sufletul TAU pereche? Facand abstractie de portretul sau fizic, care ar putea sa fie acele trasaturi de personalitate care te-ar determina sa crezi ca tocmai ai gasit persoana potrivita? Are sufletul tau pereche un anumit profil psihologic? Exista o lege a atractiei si la nivelul personalitatii umane? Cat de adevarat este faptul ca, ignorand celelalte personalitati existente, contrariile se atrag, incercand sa se gaseasca? Tot sapand am reusit performanta de a descoperi niste carti si materiale absolut fantastice in acest domeniu; ei bine, cine este Paul Dobransky?
Paul Dobransky este un psiholog american renumit, autor al cartilor The Secret Psychology of How We Fall in Love si The Power of Female Friendship, el este si expert in psihologia cuplului si a relatiilor. De ce este atat de interesant sistemul sau de clasificare a personalitatilor umane si a tipurilor de relatii care se stabilesc intre persoane? Iti spunem in articolul urmator. In “Psihologia secreta a iubirii’, psihologul dezbate o teorie mai mult decat incitanta. Iar daca ai putina rabdare si vrei sa descoperi carui tip de personalitate ii apartii si cum ar trebui sa fie sufletul tau pereche, testul KWML (King, Warrior, Magician, Lover) este extrem de interesant. Il poti face aici: Testul K W M L
Datorita unei legi neintelese a atractiei, energiile opuse graviteaza una in jurul celeilalte, atragandu-se si cautandu-se reciproc. Conform teoriei psihologului Paul Dobransky, energia care face ca doua fiinte umane sa fie perfect compatibile este STIMA DE SINE. Psihologul este de parere ca aceasta energie umana –stima de sine- poate fi impartita in doua categorii: ‘binele pe care il oferi celorlalti” si “increderea pe care le-o oferi celorlalti” care reprezinta polii opusi catre care fiecare personalitate umana graviteaza. Din punct de vedere emotional, exista doua categorii de persoane: persoanele cu un comportament maternal, protectiv, cele care urmaresc si se ingrijesc de binele celorlalti si persoanele cu un comportament “paternal”, increzator, orientate catre actiune, persoane care urmaresc sa sporeasca increderea celor in jur in ei insisi.
Totodata, dintr-un punct de vedere intelectual, exista persoane analitice, rationale, ordonate, care isi folosesc mai mult partea stanga a creierului si persoane creative, flexibile, pline de umor, care se folosesc mai mult de partea dreapta a creierului si care urmaresc sa te faca sa te simti bine in prezenta lor. Evident ca aceste persoane au si trasaturi negative: cei din prima categorie au tendinta de a dezvolta un comportament obsesiv, pot deveni tipicari, au tendinta de a tine lucrurile sub control. Cei din a doua categorie au tendinta de a fi dezordonati, distrati, lipsiti de concentrare si atentie. Uite asa ajung sa cunosc mult mai mult decat intentionam si atunci a venit, natural, dorinta de a oferi tuturor celor aflati in dileme asemanatoare, tot ceea ce am aflat. Succes in tot ce faceti si sa nu aveti parte de persoane care sa nu aprecieze tot ceea ce le oferiti.

marți, 10 aprilie 2012

Poem pentru prieteni - Jorge Luis Borges


friends

Nu pot să-ti dau soluţii pentru toate problemele vieţii, nu am răspunsuri pentru îndoieli si temeri, dar pot să te ascult şi să particip la zbuciumul tău.
Nu pot să schimb trecutul şi nici viitorul tău. Dar când vei avea nevoie de mine voi fi alături de tine.
Nu pot să te opresc să nu te împiedici. Dar pot să îţi ofer mâna, să te ajut să nu cazi.
Bucuriile , victoriile si succesele tale, nu sunt ale mele. Dar, sunt foarte bucuros când te văd fericit.
Nu judec deciziile pe care le iei în viaţă. Mă limitez să te susţin, stimulându-te şi ajutându-te, dacă îmi vei cere.
Nu pot să-ţi fixez limitele activităţii tale, dar îţi ofer şansa necesară pentru a spera mai mult.
Nu pot evita să suferi când o durere iţi rupe sufletul. Dar pot plânge cu tine şi pot aduna bucăţile sufletului tau…si tu vei fi din nou bucuros de viaţă.
Nu pot să-ţi spun cine eşti şi nici cine ar trebui să fii. Pot numai să te iubesc aşa cum eşti şi să fiu prietenul tău.
In aceste zile m-am gândit la prietenii şi prietenele mele. Nu erai nici primul, nici ultimul şi nici la mijloc.
Nu începeai şi nici nu încheiai lista.
Dormi fericit… Răspândeşte vibraţii de iubire… Ştii că suntem aici în trecere. Înfrumuseţează-ţi relaţiile!
Profită de oportunităţi. Ascultă-ţi inima. Fii încrezător în viaţă.
Pretind aşa de puţin… să fiu primul, al doilea sau al treilea din lista ta..
Îmi ajunge că vrei să-ţi fiu prieten. Îţi mulţumesc că exişti.