marți, 3 martie 2009

Ziua în care au aflat ce este criza (prima parte)


Un fost patron al unei agenţii imobiliare, o şomeră şi un ex-redactor-şef au semnat, forţaţi de împrejurări, „capitularea" propriei afaceri, a locului de muncă şi a unui ziar ,,de Bacau".

Să fii nevoit să-ţi semnezi trecerea în şomaj. Iată un gând care pentru mulţi era, până acum câteva luni, de domeniul fanteziei. Dar Ruxandrei Tonciu i s-a întâmplat, cu toate studiile ei în economie care au teoretizat conceptul de „criză economică".

După ani buni ca broker la o firmă de leasing, patronul ei a trebuit să-şi încheie socotelile cu lumea afacerilor. O zi nu tocmai fericită, peste care Ruxandra Tonciu a trecut doar cu o doză bună de optimism.

Tot cu optimism a privit şi Andrei Popa momentul în care a trebuit să renunţe la agenţia imobiliară pe care o înfiinţase în 2005. Apoi, chiar zilele trecute, criza l-a mai lovit o dată, când a vândut casa ridicată undeva în vecinătatea Capitalei pentru o sumă de nimic.

Gabriel Pop este fostul redactor-şef al „Monitorului de Bacău". Pe 31 ianuarie a primit veste de la patron că ziarul se închide. A scris ultimul editorial, în care anun ţa cum criza a învins un ziar local. Tot ce le-a mai rămas acestora de făcut acum e să povestească propria variantă a celei mai negre zile a crizei financiare.
DISPARIŢIA JOBULUI

va urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu